Вести од индустријата

Кои се карактеристиките на четката направена од PA?

2021-09-03


Постојат многу варијанти на PA материјали, главно PA6, PA66, PA610, PA11, PA12, PA1010, PA612, PA46, PA6T, PA9T, MXD-6 ароматични амиди, итн. Меѓу нив, PA6, PA66, PA21,10, почесто се користи.


Перформансите на PA, исто така, може значително да се подобрат со додавање на разни влакна материјали во него. Замени некои метали и широко се користи во автоделови, куќишта на апарати за домаќинство, заштитна опрема и други полиња.



Четката изработена од PA материјал има и карактеристики на отпорност на триење, отпорност на висока температура и добра еластичност. Често се користи во апликации кои бараат силна отпорност на абење. Тоа може да се постигне со додавање на отпорни на пламен во четката од PA материјал. Ниво на ефект на отпорност на пламен.


Опсегот на примена може да биде доста широк, може да има најлонска четка за ескалатор, запечатена најлонска четка и најлонска четка за чистење, итн. Добредојдовте да го приспособите производството со цртежи и примероци.



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept